Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

Lunds bostadskö – Hitta bostad

Hyresgästkassan tillhandahåller information om bostadsköer i Sverige. Vi har ingen egen bostadskö och medlemskap i Hyresgästkassan ger inte möjlighet att erhålla en bostad.

Via den regionala bostadsförmedling (Boplats Syd) har du möjlighet att söka efter lägenheter hos de flesta skånska kommuner och hyresvärdar, både privata och kommunala. Även om vi på Hyresgästkassan inte kan erbjuda en bostadskö, kan vi istället bistå med information och support under din bostadssökning.

När du har hittat din lägenhet så kan du gå med oss på Hyresgästkassan för ett tryggare boende. Med oss på Hyresgästkassan slipper du oro och vi hjälper till med din hyresrättsliga frågor. Både små och stora frågor tar vi oss an och tacklar dessa på allra bästa sätt för att du ska känna dig trygg.

Tryck på knappen ”bli medlem” för att läsa mer om medlemskapet och vad det innebär att vara medlem.

Det kostar 300 kr per år att stå i kö hos Boplats Syd. Den genomsnittliga kötiden för att få en lägenhet är tre år, dock förmedlas över en fjärdedel av alla lägenheter till personer med under 1 års kötid. Under 2022 förmedlade Boplats Syd drygt 9 441 lägenheter. Du behöver vara minst 17 år för att anmäla dig till bostadskön. För få skriva kontrakt på en lägenhet behöver du däremot vara 18 år.

Här kan du ställa dig i bostadskön hos Lunds kommuns fastighetsbolag LKF.

För att söka studentbostad i Lund behöver du bli medlem i Akademiska föreningen( till en kostnad).

Här kan du ställa dig i kö för en studentlägenhet i Lund

Du kan inte få bostad via Hyresgästkassan

Observera att Hyresgästkassan endast tillhandahåller information om bostadsköer i Sverige. Vi har ingen egen bostadskö och medlemskap i Hyresgästkassan ger inte möjlighet att erhålla en bostad.

info@hyresgastkassan.se