Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

Umeå bostadskö

Hyresgästkassan tillhandahåller information om bostadsköer i Sverige. Vi har ingen egen bostadskö och medlemskap i Hyresgästkassan ger inte möjlighet att erhålla en bostad.

I Umeå finns ingen gemensam bostadskö för både privata och allmännyttiga bostäder. Det kommunala bostadsbolaget Bostaden och många privata hyresvärdar har egna bostadsköer. Även om vi på Hyresgästkassan inte kan erbjuda en bostadskö, kan vi istället bistå med information och support under din bostadssökning.

När du har hittat din lägenhet så kan du gå med oss på Hyresgästkassan för ett tryggare boende. Med oss på Hyresgästkassan slipper du oro och vi hjälper till med din hyresrättsliga frågor. Både små och stora frågor tar vi oss an och tacklar dessa på allra bästa sätt för att du ska känna dig trygg.

Tryck på knappen ”bli medlem” för att läsa mer om medlemskapet och vad det innebär att vara medlem.

Att ställa sig i kö hos den kommunala hyresvärden Bostaden är gratis. Du kan du registrera dig redan som 16-åring, men för att få ett hyreskontrakt behöver du ha fyllt 18 år. Den kortaste genomsnittliga kötiden under 2020 var tre år. Är du mellan 18 och 25 år kan du söka en av Bostadens 400 ungdomslägenheter. Kommunen har beslutat att 10 procent av alla planerade nya bostäder ska öronmärkas till ungdomar.

Du kan inte få bostad via Hyresgästkassan

Observera att Hyresgästkassan endast tillhandahåller information om bostadsköer i Sverige. Vi har ingen egen bostadskö och medlemskap i Hyresgästkassan ger inte möjlighet att erhålla en bostad.

info@hyresgastkassan.se