Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

Umeå bostadskö – se lista på hyresvärdar och skaffa lägenhet

Här hittar du information om hyresrätter och förstahandskontrakt i Umeåregionen. Du kan anmäla dig till olika bostadsköer för ökade möjligheter till en lägenhet i Umeå. I Umeå finns det många bostadsbolag som erbjuder olika sorters lägenheter till uthyrning. Det finns ett stort utbud. Här kan du börja bläddra bland informationen när du ska söka efter en ny lägenhet.

För att kunna få ett förstahandskontrakt är det vanligt att du måste stå i en bostadskö. Det är dock ingen lag på att du måste stå i en bostadskö för att kunna få ett hyreskontrakt. Ett bostadsbolag får hyra ut till den de önskar även om personen inte står i en bostadskö. Men för att förenkla väljer bostadsbolagen i Umeå att annonsera ut sina lägenheter i bostadskön.

Hyresgästkassan har ingen egen bostadskö, vi ger dig dock stöttning när du letar efter en lägenhet. Det finns flera fördelar att gå med i Hyresgästkassan. Letar du efter en bostad i Umeå har vi listat viktiga sidor och bostadsköer.

Här hittar du lägenhet i Umeå – bostadsköer

Bli medlem när du hittat lägenhet!

När du äntligen har hittat din hyresrätt och är redo att flytta in kan du bli medlem hos oss i Hyresgästkassan. Vi hjälper alla som bor i hyresrätt med juridisk rådgivning och vi backar alltid upp dig vid konflikter med din hyresvärd. Vi ökar tryggheten för dig som bor i hyresrätt.

Vill du bara med och göra skillnad idag? Hoppa på tåget och bli medlem hos oss!

info@hyresgastkassan.se