Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

Störande grannbarn

Om du upplever störande grannbarn finns det flera saker du bör tänka på. Om du tycker att störandet är så pass obehagligt ska du först kontakta hyresvärden. Tänk på att barn normalt sätt kan föra mer oväsen än vuxna vilket är accepterat just för att de är barn. Men om de störande grannbarnen beter sig på ett sätt som är långt över det acceptabla kan du även prata med föräldrarna. Se till så att du inte kommer i en felaktig konfrontation med hyresvärden eller föräldrarna. Gå därför med i Hyresgästkassan så att du får hjälp om något tråkigt skulle hända.

Även om det är mer accepterat att barn kan störa är samtliga i en hyresrätt skyldiga till att inte utsätta sin omgivning för störningar som kan skada hälsa eller försämra andra boendesituation. Det ska vara en sund ordning gentemot andra grannar, vilket innebär att störande grannbarn med föräldrarnas hjälp inte ska störa andra grannar på ovan beskrivet sätt.

Som hyresgäst ska du kunna leva ett normalt liv utan att du blir störd. Men det innebär även att man måste acceptera att störningar i viss mån kan sek när andra människor lever ett normalt liv, vilket kan inkludera familjeträffar, musik och störande grannbarn.

Var försiktig med konfrontationer

När du ska lösa ett problem innebär det oftast att du måste konfrontera någon. Med störande grannbarn kan det oftast bli föräldrarna eller hyresvärden. Se till att vara med i Hyresgästkassan innan du försöker lösa ett problem – detta för din egen trygghet.

Gå med i Hyresgästkassan

Du går enkelt med i Hyresgästkassan online. Bor du i en hyresrätt är Hyresgästkassan en organisation som hjälper dig med allt som berör din hyresrätt. Se till att vara tillräckligt försäkrad så att inget dåligt händer med din hyresrätt.

  1. Du går med i Hyresgästkassan här

När du har gått med får du till och med juridiskt rådgivning på första dagen!

info@hyresgastkassan.se