Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

Rengöra köksluckor – gör det på rätt sätt

Ska du göra rent köksluckor finns det flera goda knep som gör det renare och finare. När du tvättar på rätt sätt håller det sig även rent mycket längre. Få bort smuts och äckligt från dina köksluckor skit enligt våra bästa knep. Häng med nu för, vi har superfina tips till dig.

Köksluckor blir lätt smutsiga eftersom att de öppnas och stängs hela tiden i samband med matlagning och när man ska plocka ut mat och liknande. Har du smutsiga fingrar blir det smutsigt på köksluckorna. Har dina fingrar varit oljiga blir det dessvärre ett litet större smutsproblem. Barn brukar vara de största bovarna. De smutsar väldigt mycket genom kladd på fingrarna som förs över till luckorna. Men oroa dig inte, det går att tvätta bort allt möjligt skit på köksluckor.

Oavsett vilket material köksluckorna har går det att tvätta bort smuts med flera enkla metoder. Här delar vi med oss av tips på rengöring målade köksluckor, hur du ska rengöra vita köksluckor, matta köksluckor och alla andra typer av köksluckor.

Tips rengöra köksluckor

  • Fettfläckar – om det finns fettfläckar på köksluckorna kan du använda mindre doser av vanlig rapsolja då fett enklare löser upp annan fett. Mixa inte vatten och olja då resultatet blir sämre. Droppa oljan i en trasa och gnugga bort fläckarna.
  • Tvätta med diskmedel eller såpa – om du har mindre problem med smuts behöver du inte använda olja. Tvätta bort smuts med diskmedel och fuktad trasa på köksluckor som inte har träyta. Resultatet kan bli superfint med skinande luckor.
  • Rengör alla ytor av köksluckorna – gör rent överallt. Glöm inte bort handtag, knappar eller annat runt om köksluckorna. Gör rent på insidan, utsidan, kanterna och ytterytorna. Smuts finns överallt.
  • Torka med trasa – när du har tvättat köksluckorna med en blöt eller fuktig trasa är det bra om du torkar av samtliga delar av köksluckorna med en torr trasa. När du gör det minimerar du risken för att fula fläckar ska synas samt att fukten skadar materialet i dina köksluckor.
  • Tvätta regelbundet – det är bra om du regelbundet tvättar köksluckorna så att inte smuts tränger sig in i köksluckorna som senare inte går att tvätta bort så enkelt. Tvätta mer men tvätta rätt!

Är du nöjd med våra tips? Då ska du läsa detta

Gå med Hyresgästkassan när du får större hyresjuridiska problem. Smuts är en mindre problem men vad händer om du får sådana problem som äventyrar ditt boende. Vi ger dig trygghet, bättre boenden och vi gör skillnad tillsammans med våra medlemmar. Bli en av oss redan idag! Vi väntar på dig.

Så går du med i Hyresgästkassan

Få hjälp med hyresjuridiska problem. Gå med i en av Sveriges starkaste hyresjuridiska organisation. Vill du vara med och skapa tryggare och säkrare boenden? Vill du vara med och påverka bostadsmarknaden till det bättre med exempelvis mer byggande då är vi organisationen för dig.

info@hyresgastkassan.se