Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

Lediga Parkeringar Svenska Bostäder

Både hyresgäster och icke hyresgäster hos Svenska Bostäder får hyra parkeringsplatser

Som hyresgäst hos Svenska Bostäder får du automatiskt företräde till de lediga parkeringsplatser som finns i ditt närområde. Om du inte redan är hyresgäst så kan du ändå registrera ett konto för att ansöka om eventuella lediga parkeringsplatser. Det är möjligt att inneha upp till två parkeringsplatser åt gången. Håll utskick då lediga p-platser att hyra listas så fort dessa blir lediga.

För dig som är hyresgäst hos oss Svenska Bostäder

Som bostadshyresgäst till Svenska Bostäder använder du funktionen Mina sidor för att upptäcka vilka lediga och tillgängliga parkeringsplatser som finns i ditt område och för att lämna en intresseanmälan. Om du är högst upp på väntelistan kommer du att få ett erbjudande om parkeringsplatsen, vilket du enkelt kan acceptera digitalt och online tillsammans med verifiering av Bank-ID. Din tid i bostadskön bestämmer din plats i parkeringskön.

Om du är intresserad av att hyra en parkeringsplats utanför ditt nuvarande bostadsområde så kommer Svenska Bostäder att tillämpa moms på 25 %. Detta gäller inte för parkeringsplatser som är specifikt reserverade för ”Endast för hyresgäster”.

Om du inte är hyresgäst hos Svenska Bostäder

Om du inte är en bostadshyresgäst hos Svenska Bostäder så kan du Skapa ett konto för att sedan leta efter lediga parkeringsplatser. För dig som inte är bostadshyresgäst så tillämpas principen ”först till kvarn”. Hyran kommer att visas som exklusive moms. Det tillkommer även ett tillägg på 25% för dig som inte är bostadshyresgäst.

Prenumererar på e-post utskick för att få notiser om lediga parkeringsplatser hos Svenska Bostäder

Hittar du ingen bilplats som passar dig? Aktivera din prenumeration genom att logga in hos Svenska Bostäder så får du ett mejl när det finns en ledig plats enligt dina kriterier.

Här kan du klicka för att direkt se lediga parkeringsplatser utan att behöva logga in (Som inloggad bostadshyresgäst har du tillgång till fler lediga bilplatser.)

info@hyresgastkassan.se