Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

Jönköping bostadskö – Hitta bostad

Hyresgästkassan tillhandahåller information om bostadsköer i Sverige. Vi har ingen egen bostadskö och medlemskap i Hyresgästkassan ger inte möjlighet att erhålla en bostad.

Den största hyresvärden i Jönköping är kommunala Vätterhem med cirka 8 700 lägenheter. Att registrera sig i bostadskön hos Vätterhem är kostnadsfritt. Även om vi på Hyresgästkassan inte kan erbjuda en bostadskö, kan vi istället bistå med information och support under din bostadssökning.

När du har hittat din lägenhet så kan du gå med oss på Hyresgästkassan för ett tryggare boende. Med oss på Hyresgästkassan slipper du oro och vi hjälper till med din hyresrättsliga frågor. Både små och stora frågor tar vi oss an och tacklar dessa på allra bästa sätt för att du ska känna dig trygg.

Tryck på knappen ”bli medlem” för att läsa mer om medlemskapet och vad det innebär att vara medlem.

Jönköpings kommun har ingen gemensam kommunal bostadskö. Istället har man samlat kontaktuppgifter till både privata och kommunala hyresvärdar på sin webbplats.

Ställ dig i kommunala Vätterhems bostadskö här

Kötid, lottning och först till kvarn

Förutom att fördela lägenheter efter kötid tillämpar Vätterhem även lottning i de fall det är en kort inflyttningstid till exempel vid dödsfall. Omkring 3–5 procent av Vätterems lediga lägenheter fördelas med lottning under ett år. Om en lägenhet som lottats ut inte får någon intresseanmälan under publiceringstiden, fördelas lägenheten enligt principen ”först till kvarn”. Det innebär att de tre första personerna som gör en intresseanmälan på lägenheten får ett erbjudande om lägenhet.

Du kan inte få bostad via Hyresgästkassan

Observera att Hyresgästkassan endast tillhandahåller information om bostadsköer i Sverige. Vi har ingen egen bostadskö och medlemskap i Hyresgästkassan ger inte möjlighet att erhålla en bostad.

info@hyresgastkassan.se