Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

Göteborgs Bostadskö – Bostadskö i Göteborg

Hyresgästkassan tillhandahåller information om bostadsköer i Sverige. Vi har ingen egen bostadskö och medlemskap i Hyresgästkassan ger inte möjlighet att erhålla en bostad.

Via Bostadsförmedling (Boplats) i Göteborg har du möjlighet att söka efter lägenheter hos 27 olika hyresvärdar, både privata och kommunala. Även om vi på Hyresgästkassan inte kan erbjuda en bostadskö, kan vi istället bistå med information och support under din bostadssökning.

När du har hittat din lägenhet så kan du gå med oss på Hyresgästkassan för ett tryggare boende. Med oss på Hyresgästkassan slipper du oro och vi hjälper till med din hyresrättsliga frågor. Både små och stora frågor tar vi oss an och tacklar dessa på allra bästa sätt för att du ska känna dig trygg.

Tryck på knappen ”bli medlem” för att läsa mer om medlemskapet och vad det innebär att vara medlem.


Bostadssökande i Göteborg

På Boplats som är namnet på den största bostadskön i Göteborg förmedlades flera tusen bostäder till bostadsköande. Ca 250 000 personer är registrerade som sökande i Boplats kösystem. Här kan du ställa dig i Göteborgs bostadskö Boplats.

Priset för att få vara med i bostadskön är 200 kronor och det kan ta upp till flera år innan man som köande kan få en bostad förmedlad till sig via Boplats i Göteborg.

Du kan ställa dig i bostadskön gratis när du fyllt 17 men behöver vänta tills du fyllt 18 och betala avgiften för att söka lägenheter på Boplats.

Du kan inte få bostad via Hyresgästkassan

Observera att Hyresgästkassan endast tillhandahåller information om bostadsköer i Sverige. Vi har ingen egen bostadskö och medlemskap i Hyresgästkassan ger inte möjlighet att erhålla en bostad.

info@hyresgastkassan.se