Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

Gävle bostadskö – Hitta bostad

Hyresgästkassan tillhandahåller information om bostadsköer i Sverige. Vi har ingen egen bostadskö och medlemskap i Hyresgästkassan ger inte möjlighet att erhålla en bostad.

Gävle saknar en gemensam bostadskö för både privata och allmännyttiga hyresvärdar. Däremot har den allmännyttiga hyresvärden Gavlegårdar en kö där du kan ställa dig. Även om vi på Hyresgästkassan inte kan erbjuda en bostadskö, kan vi istället bistå med information och support under din bostadssökning.

När du har hittat din lägenhet så kan du gå med oss på Hyresgästkassan för ett tryggare boende. Med oss på Hyresgästkassan slipper du oro och vi hjälper till med din hyresrättsliga frågor. Både små och stora frågor tar vi oss an och tacklar dessa på allra bästa sätt för att du ska känna dig trygg.

Tryck på knappen ”bli medlem” för att läsa mer om medlemskapet och vad det innebär att vara medlem.

Hitta bostad i Gävle

Gavlegårdarna

Placera dig i kön hos Gavlegårdarna, Gävles främsta hyresvärd med över 14 000 lägenheter. För att ansöka om bostad hos Gavlegårdarna måste du registrera dig i deras bostadskö. Om du är svensk medborgare kan du börja stå i kön från och med att du fyller 16 år. När du har fyllt 18 år kan du bli tilldelad en bostad. Dessutom har Gavlegårdarna en särskild kö för studentbostäder.

Privata aktörer

För att söka bostad hos privata hyresvärdar i Gävle, besök kommunens webbplats där du hittar kontaktinformation till olika privata hyresvärdar. Ibland tillämpar privata hyresvärdar ett kösystem, men oftast väljer de fritt sina hyresgäster.

Du kan inte få bostad via Hyresgästkassan

Observera att Hyresgästkassan endast tillhandahåller information om bostadsköer i Sverige. Vi har ingen egen bostadskö och medlemskap i Hyresgästkassan ger inte möjlighet att erhålla en bostad.

info@hyresgastkassan.se