Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

Eskilstuna bostadskö – Hitta bostad

Hyresgästkassan tillhandahåller information om bostadsköer i Sverige. Vi har ingen egen bostadskö och medlemskap i Hyresgästkassan ger inte möjlighet att erhålla en bostad.

I Eskilstuna kan du ställa dig i bostadskö antingen genom det kommunala fastighetsbolaget Eskilstuna kommunfastigheter AB, K-fast, eller via de privata fastighetsbolagens egna köer. Gemensam bostadskö för både privata och allmännyttiga hyresvärdar i kommunen saknas. Även om vi på Hyresgästkassan inte kan erbjuda en bostadskö, kan vi istället bistå med information och support under din bostadssökning.

När du har hittat din lägenhet så kan du gå med oss på Hyresgästkassan för ett tryggare boende. Med oss på Hyresgästkassan slipper du oro och vi hjälper till med din hyresrättsliga frågor. Både små och stora frågor tar vi oss an och tacklar dessa på allra bästa sätt för att du ska känna dig trygg.

Tryck på knappen ”bli medlem” för att läsa mer om medlemskapet och vad det innebär att vara medlem.

Hitta bostad genom K-fast

För att anmäla dig till kön för bostäder hos det kommunala fastighetsbolaget K-fast behöver du göra en registrering på deras webbplats. Det är gratis att vara i kön och du kan börja registrera dig från och med att du fyller 16 år. När du har fyllt 18 år kan du börja ansöka om lägenheter. För att se till att din plats i kön bibehålls krävs det att du loggar in minst en gång var sjätte månad.

Privata hyresvärdar

För att ansöka om en bostad hos en privat hyresvärd i Eskilstuna måste du registrera dig i varje hyresvärd eller fastighetsägares egen bostadskö. Du kan hitta kontaktinformation till alla privata hyresvärdar och fastighetsägare i Eskilstuna genom att följa länken här.

Du kan inte få bostad via Hyresgästkassan

Observera att Hyresgästkassan endast tillhandahåller information om bostadsköer i Sverige. Vi har ingen egen bostadskö och medlemskap i Hyresgästkassan ger inte möjlighet att erhålla en bostad.

info@hyresgastkassan.se