Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

Störande ljud tider – ha koll på dessa regler

Störande ljud kan uppfattas som mycket jobbigt. Blir du störd i din bostad på nätter kan det dessutom förstöra din dygnsrytm allvarligt och påverka din vardag. Många som jobbar på vardagar vill ha extra lugnt natten innan för att kunna få en ordentlig sömn. Här kan du ta reda på vilka tider som gäller då det ska vara lugnt och inga störande ljud.

Störande ljud kan komma från skrik, musik, borrande, vibrationer, vattenkranar och annat ljud som kommer in i din bostad. I Sverige har vi en oskriven lag som säger att störande ljud och dess tider inte ska ska mellan klockan 22:00 till 07:00 på vardagar. På helger kan det variera men en utgångspunkt är att det ska vara lugnt efter klockan 23:00 till 09:00.

Renoveringar eller liknande ska inte utföras efter klockan 17:00 på vardagar. I övriga störningsljud som orsakar värk för boenden kan vara av sådan art att det skadar omgivningen. Sådana ärenden kan anmälas.

Gå med i Hyresgästkassan för ett tryggt boende

Som hyresgäst är det bra om du är medlem i Hyresgästkassan. Om något tråkigt skulle hända ser Hyresgästkassan till att hjälpa dig med juridisk rådgivning samt annat viktigt relaterat till din hyresrätt. En hyresrätt är ett viktigt element för ett harmoniskt liv och Hyresgästkassan står alltid på din sida.

Du går med genom att klicka här.

När ska det vara tyst på kvällen hyresrätt
  • Vardagar: 22:00 till 07:00
  • Helger 23:00 till 09:00

info@hyresgastkassan.se