Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

Stora problem med coliving företag – gå med i Hyresgästkassan

Så har kan ett allrum hos ett coliving företag se ut som ska rymma 30 personer
Medans bostadsbristen sätter djupa spår i människor poppar nya företag upp som utnyttjar det faktum att allt fler människor har färre platser att bo på. Det är nästan slut på lediga lägenheter. Det gör att coliving företagen kan hyra ut små sex kvadrat rum för mellan 6 500 till 7 800 kronor. De tjänar riktigt bra på bostadsbristen. För det får bolagen kraftig kritik men vem har skapat den absurda bostadsmarknaden i Sverige?

Ett kollektivboende som coliving är ger stora problem för boende som packas som sardiner till överhyror. Enligt rapporteringar från andra medier om coliving är det dålig ljudisolering. Rumsgrannarna hör varandra hela tiden och ingen kan studera eller arbeta i lugn och ro. Vissa boende upplever att det är kallt på vintrarna och alldeles för varmt under sommarmånaderna.

Många som bor i ett coliving känner sig tvingade till denna bostadsform på grund av bostadsbristen. De önskar att det fanns ett bättre privatliv i ett kollektivboende. Helst att de sett att man kunde få bo i en lägenhet som alla vanliga gör. Det är trångt i ett coliving.

Vem bär ansvaret?

Vilka bostadsformer kommer vi att få i framtiden om vi inte gör något åt problemen idag? Kan vi få se ännu mindre ytor att bo på till extrem höga hyror? Vi vet att dåliga boenden skapar ett dåligt samhälle och människor som blir deprimerande. Det är skadligt när det inte finns tillräckligt med boenden för den svenska befolkningen.

Det är absolut inte optimalt att bo i ett coliving som dessutom tar för mycket i hyra. Men är det endast deras fel? Nej, så klart inte. Det finns stora problem som stora aktörer som Hyresgästkassan är med och försöker påverka.

Problemen ligger på politisk nivå och med medlemmarnas hjälp kan vi skapa trygga boenden för fler människor. Det är för kraftiga regleringar i Sverige som skapar den absurda bostadsmarknaden. Det finns lösningar men de som reglerar bostadsmarknaden har inte brytt sig på över 100 år om människor som vill ha någonstans att bo till ett rimligt pris.

Gå med i Hyresgästkassan innan problemen blir för stora

När du är med i Hyresgästkassan kan du vara med och påverka bostadsmarknaden till en bättre plats för alla. Var med och gör det bättre för Sverige tillsammans med oss.

Du blir enkelt medlem online här. Vi är en stor och stark organisation som alltid står på hyresgästernas sida.

info@hyresgastkassan.se