Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

Spricka i handfat hemförsäkring

Det är inte ovanligt att en olycka inträffar och att man oavsiktligt orsakar en spricka i handfatet. Ibland är det bara ett estetiskt problem, men i andra fall kan sprickan resultera i vassa kanter som utgör en risk för skador. Men vilka försäkringsregler gäller?

Beroende på vilken typ av försäkring du har kan din hemförsäkring vanligtvis täcka kostnader relaterade till sprickor i handfat. Exempel på vanlig ersättning är att du kan få ersättning utan något avdrag fram till handfatets ålder av 10 år. En del av kostnaden betalar du själv, vilket kallas självrisk. Du kan kontrollera din självrisk på dina sidor hos ditt försäkringsbolag.

När du bor i bostadsrätt

Om du har en hemförsäkring kan du ansöka om ersättning från ditt försäkringsbolag för skador på ditt handfat. Vanligtvis krävs det att du har ett bostadsrättstillägg för att få ersättning. Om du inte har detta tillägg kan du kontakta din bostadsrättsförening för att undersöka om du kan få hjälp via föreningens försäkring.

Spricka i handfat i hyresrätt

Handfatet är en del av din hyresrätt. Vid eventuella problem, kontakta din hyresvärd för assistans. Om handfatet utgör en fara ska hyresvärden byta ut handfatet.

info@hyresgastkassan.se