Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

Spricka eller trasigt handfat i en lägenhet

Har du fått en spricka i handfatet?
Det är lätt hänt att handfat fått sprickor när du tappar ett föremål i handfatet. Sprickor behöver nödvändigtvis inte uppkomma direkt utan det kan dröja ett tag innan sprickorna syns. Om sprickorna är farlig där du kan skära dig behöver du byta ut handfatet med hjälp av din hyresvärd. Vem som betalar för bytet beror på vad som föranledde skadorna.

Handfat är tillverkade av porslin och är ett känsligt material. När skador på handfat uppkommer gäller det att du tänker på att det gör viss skillnad om du bor i bostaden eller ska flytta ut. Du kan behöva åtgärda problemet med sprickor i handfatet. Speciellt om sprickorna är farliga och kan skada människor.

Om sprickorna anses vara av normalt slitage ska du inte behöva betala för ett nytt handfat. I vissa fall av skador på handfat går det att reparera utan att behöva köpa ett nytt handfat.

Har du fått betalningskrav för ett trasigt handfat i hyresrätt?

Om du har flyttat ut från lägenheten där ett handfat funnits med sprickor brukar många hyresvärdar felaktigt skicka fakturor för nya handfat. Om du har fått ett betalningskrav ska du bestrida detta och tänk på att vara medlem i Hyresgästkassan som kan företräda dig i hyresjuridiska problem.

Så går du med i Hyresgästkassan

Se till att vara försäkrad med Hyresgästkassan. Du får rådgivning, stöd och du kan även företrädas vid eventuella domstolsprövningar som din hyresvärd genomför. Skydda dig redan idag och få ett tryggare boende.

  1. Du blir medlem här
  2. Fyll i alla dina uppgifter
  3. Grattis, när du är medlem är du trygg i boendet

info@hyresgastkassan.se