Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

Skälig hyra hyresrätt – så är den

En skälig hyra för en hyresrätt innebär att du inte ska betala för mycket. Den får inte vara betydligt högre än vad hyran är för liknande lägenheter i området din bostad finns i. Du ska räkna på vad lägenheterna hyrs ut för i första hand. Det finns flera sätt att räkna ut vad en skälig hyra för en hyresrätt är.

Tänk på att hyran inte ska avvika för mycket mot liknande lägenheter som hyrs ut i första hand i ditt område. Det är accepterat om hyran skiljer sig med cirka 4-5% för en likvärdig lägenheter i samma område. Skulle hyran var för hög ska du kontakta hyresvärden och klaga och kräva att du får en hyressänkning. Du måste ange skäl till varför du vill ha en hyressäkning.

Om hyresvärden inte går med på dina krav har du möjlighet att ta ärendet vidare till Hyresnämnden för prövning.

När problem uppstår är Hyresgästkassan din trygghet

Det kan vara jobbigt att förhandla med hyresvärden om problem som har uppstått med hyran. Om du betalar för mycket behöver du ta en strid med hyresvärden. Detta kan vara stressigt utan en organisation som hjälper dig. Därför är det bra om du är med i Hyresgästkassan.

Du som har en hyresrätt går enkelt med online.

Registrera ditt medlemskap

Du går med i Hyresgästkassan här. Fyll i dina uppgifter online. Du får sedan den trygghet du behöver i alla ärenden som berör din hyresrätt.

Var på den säkra sidan innan något tråkigt händer. Hyresgästkassan hjälper dig att förstå vad en skälig hyra är.

info@hyresgastkassan.se