Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

Sätta upp hylla utan att borra

Här finns information om att sätta upp hyllor på väggar. Tänk på att om du bor i en hyresrätt gäller viss vårdplikt. Normalt sätt får du borra i väggarna men det kan ge upphov till problem med hyresvärden som kan komma att kräva ersättning. Om något sådant händer kan du gå med i Hyresgästkassan och få hyresjuridisk hjälp.

Du kan sätta upp hyllor utan att behöva borra. Det gör du med självhäftande skruvar som du klistrar på väggarna när du ska hänga upp hyllor. De självhäftande skruvarna går även att använda om du ska hänga upp tavlor, badrumshyllor eller andra föremål på väggarna.

Om du borrar i väggarna är det viktigt att du gör det på ett fackmannamässigt sätt annars kan hyresvärden skicka betalningskrav till dig. Vissa betalningskrav kan vara felaktiga då du får göra vanligt slitage i en hyrslägenhet.

Med Tesa behöver du inte borra

Sätta upp hylla på kakel utan att borra? Är det möjligt? Ja visst. Skada inte dina väggar, badrumskakel och tapeter genom att borra. Med Tesa kan du använda självhäftande skruvar som är ett skonsammare sätt att hänga upp hyllor på.

Du kan läsa mer om deras produkt här.

Gå med i Hyresgästkassan

Få ett tryggt boende med Hyresgästkassan. Gå med i en stark organisation som kämpar för dina rättigheter som hyresgäst. Du går enkelt med online och du får vara med och göra skillnad.

info@hyresgastkassan.se