Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

Sätta in badkar hyresrätt

Information till dig som ska sätta in ett eget badkar i en hyresrätt. Du har möjlighet att på egen bekostnad utföra mindre renoveringar i bostaden. Detta inkluderar målning, tapetsering och andra liknande mindre åtgärder. För att kunna installera ett badkar behöver du inte alltid ha hyresvärdens godkännande. Installationen måste dock utföras på ett fackmannamässigt sätt.

Normalt sätt ska inte hyresvärdar neka dig till att själv bekosta och installera ett badkar i din hyreslägenhet. Det kan dock finnas vissa hyresvärdar som kan neka dig detta om de exempelvis antar att lägenheten kan förlora i värde eller annat skadlig påverkan av planritningen.

Om din hyresvärd neka dig att sätta in eget badkar kan du ta ärendet vidare till Hyresnämnden. Som medlem i Hyresgästkassan får du hyresjuridisk rådgivning och stöd när problem uppkommer med hyresvärden eller annat som relaterar till din lägenhet.

Val av badkar kan avgöra

Tänk på att ditt val av badkar kan avgöra om du utan problem får sätta dit badkaret eller inte. Om badkaret är för stort kan väggar förstöra. Om det är för litet kan vatten stänka runt i badrummet vilket kan skada golv och ge upphov till fuktskador.

Se till att välja ett badkar som passar badrummet utan några hinder alls.

Medlemskapet för hyresgäster

Glöm inte bort Sveriges viktigaste medlemskap för hyresgäster. Du går enkelt med online.

info@hyresgastkassan.se