Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

Så är livslängd tapeter hyresrätt

Så här ser rena och fräscha tapeter ut – hur ser dina ut?
Olika tapeter kan slitas olika fort. Beroende på hur länge dina tapeter suttit på väggarna kan det vara dags för om-tapetsering. Normalt sätt har tapeter en livslängd på 12 år. Om dina tapeter är slitna, fläckiga eller oljiga kan du eller din hyresvärd byta ut tapeterna till nya. Här kan du ta reda på om du eller hyresvärden ska betala för att byta tapeterna.

Om du fortfarande bor i hyresrätten eller ska flytta ut för att iordningsställa bostaden i gott skick gäller vissa regler som du bör tänka på. Vanligt slitage på tapeter är hål i väggarna, fläckar eller rivskador efter möbler. Du ska normalt sätt inte betala för vanligt slitage.

Många hyresvärdar fakturerar gamla hyresgäster för omtapetsering med hela beloppet vid utflytt. Många gånger kan det vara felaktiga krav. Exempelvis finns en kalkyl som reglerar hur mycket man ska betala. Om vi räknar på att en hyresgäst bott 10 år i lägenheten och livslängden på tapeterna är 12 år, ska hyresgästen bara betala 2/12-delar av kostnaderna.

Hyresvärd kan väcka talan i domstol

Om en hyresvärd anser att en hyresgäst ska betala har hyresvärden möjlighet att väcka talan i domstol, även om kravet bestrids av hyresgästen. För att minimera riskerna med ett sådant förfarande kan hyresgästen gå med i Hyresgästkassan som har full koll på hyresjuridisk lag.

Genom att vara medlem i Hyresgästkassan får hyresgäster mycket trygghet för liten avgift.

Så går du med i Hyresgästkassan

När du har blivit medlem ökar din trygghet i ditt boende.

#Livslängd tapeter hyresrätt
#Välja tapeter hyresrätt
#Renoveringsintervall hyresrätt
#Trasig tapet hyresrätt
#Tapetsera hyresrätt
#Fettfläckar på tapet hyresrätt

info@hyresgastkassan.se