Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

Regler tvättstuga hyresrätt

Information om regler för tvättstuga för dig som bor i hyresrätt. I svensk lag finns inget reglerat som anger hur många tvättmaskiner det ska finnas per fastighet eller per hyresrätt. Det är alltså upp till hyresvärden att installera tvättmaskiner i fastigheten. Standard är dock att det finns minst två tvättmaskiner, en torktumlare och torkskåp. Det kan dock skilja sig beroende på vilken fastighet du bor i.

Om du städar dåligt efter dig i tvättstugan utgör inga skäl för att du inte ska få tvätta och inte heller kan det leda till att ditt hyreskontrakt blir uppsagd. Det är dock viktigt att alltid respektera andra. Om du saknar respekt kan det hända att du hamnar i tråkiga konfrontationer. Hamnar du i konflikter med grannar eller hyresvärd gällande tvättstugan är det superviktigt att du är medlem i Hyresgästkassan.

Gå med i Hyresgästkassan

Många gånger kan problem uppstå när du minst anar det. Det kan hända att konflikter uppstår i tvättstugan, i trappen eller andra utrymmen i hyreshuset. Om du vill ha en stark organisation bakom dig är det viktigt att du går med i Hyresgästkassan.

Så går du med i Hyresgästkassan
  1. Fyll i dina uppgifter här
  2. Klart, nu är du medlem i en stark Hyresgästorganisation

info@hyresgastkassan.se