Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

Regler diskmaskin hyresrätt

Information om vilka regler som gäller för diskmaskin i en hyresrätt. Du som hyr en hyresrätt och vill ha en diskmaskin i köket kan självklart få godkänt till detta. Om du ska installera en diskmaskin själv ska du först få godkänt av hyresvärden. Om hyresvärden nekar dig diskmaskin finns det viktiga saker att tänka på så att konflikter inte uppstår.

Ibland kan problem som diskussioner och bråk uppstå med en hyresvärd när du kräver att få vissa saker i lägenheten. Om du exempelvis installerar dit en diskmaskin utan hyresvärdens godkännande kan du komma att behöva återställa lägenheten och betala för allt själv.

Hyresvärd nekar diskmaskin

Du bör komma ihåg att du som hyresgäst endast får måla och tapetsera i bostaden utan att först fråga hyresvärden. Alla andra åtgärder måste du först få godkänt. Om en hyresvärd nekar dig diskmaskin bör du se till att gå med i Hyresgästkassan med anledning av risk för konflikteskalering.

Vad händer när du kräver diskmaskin – kan konflikt uppstå?

När du kräver att en diskmaskin ska installeras i lägenheten är det viktigt att du för en vanlig diskussion med hyresvärden. Om problem uppstår i samband med ditt krav på diskmaskin är det viktigt att du har stöd från Hyresgästkassan om något tråkigt skulle uppstå. Ibland händer det att diskussion och krav eskalerar till en konflikt. Det händer oftast när pengar är inblandade.

Gå med i Hyresgästkassan – känn dig tryggare

Minska konflikterna genom att gå med i Hyresgästkassan här.

  1. Fyll i dina uppgifter
  2. Grattis, du är medlem och nu tryggare

info@hyresgastkassan.se