Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

Provsambo andrahandsuthyrning

Innan du hyr ut din bostad i samband med att du ska prova på att bo med din nya sambo är det viktigt att du går med i Hyresgästkassan. Detta, exempelvis om det skulle uppstå problem med hyresvärd eller den nya tillfälliga hyresgästen. Då är det väldigt bra att du har en stor och trygg organisation som du kan vända dig till.

Samtliga hyresvärdar ska godkänna andrahandsuthyrning om det finns tillräckliga skäl för det. Så kallad provsambo andrahandsuthyrning, alltså att prova på att bo med sin sambo på annan ort i annan bostad är ett starkt skäl nog. Dock kan olika hyresvärdar godkänna olika uthyrningstider. Det är också här det kan bli ett problem, i samband med hur länge du ska få hyra ut din lägenhet.

Många gånger är det svårt att förutse om ett samboförhållande kommer att hålla och i sådana fall hur länge. Det är därför viktigt att du får tillgång till din gamla lägenhet du ska hyra ut i andra hand om ditt samboförhållande skulle avslutas. Annars kan du bli bostadslös. Du behöver vara säker på att du får tillgång till din gamla lägenhet om något skulle inträffa som gör att du inte kan, får eller vill bo med din provsambo.

Gå med i Hyresgästkassan – känn dig säkrare

Slipp huvudvärk och konflikter som kan uppstå med din hyresvärd eller provsambo. Se till att du har allt i ordning om något skulle inträffa som gör att förhållandet med din provsambo avslutas. Gå med i Hyresgästkassan omgående.

Så går du med i Hyresgästkassan
  1. Börja med att klicka in dina uppgifter här
  2. Betala månadsvis
Stark organisation

Istället för att stå helt ensam om konflikter uppstår med din provsambo eller hyresvärd kan du vara en del av Hyresgästkassan. Ta vara på dina rättigheter.

info@hyresgastkassan.se