Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

Över 100 år har gått – vad har Hyresgästföreningen åstadkommit?

Blanda inte ihop Hyresgästföreningen med Hyresgästkassan som är två helt skilda organisationer. Hyresgästföreningen har funnits sedan grundandet år 1915 och Hyresgästkassan grundades 2016. Det finns stora skillnader på organisationerna. Den förstnämnde har funnits i över 100 år och vi synar vad Hyresgästföreningen har åstadkommit. Är det mycket eller är det egentligen ingenting förutom inkassering av medlemspengar?

Varje vecka publiceras nyheter om att allt fler bostadsbolag strandar sina hyresförhandlingar med Hyresgästföreningen. Vi ser allt fler medlemmar som utesluts av Hyresgästföreningen. Förtroendevalda som tystar av Hyresgästföreningen. Allt medans bostadsmarknaden brister får nya medlemmar inte bli medlemmar och det är en allmän turbulens inom Hyresgästföreningen. Kaoset i föreningen kanske är slutet på deras organisation? Det blåser rejält inom Hyresgästföreningen som i Expressen rapporterades för sexism, rasism och att vara ett ”sektliknande skräckvälde”.

Är Hyresgästkassan partiskt kan man fråga sig? Ja, vi är partiska till den nivån att vi vill göra det absolut bästa för hyresgästerna som Hyresgästföreningen inte lyckats göra på över 100 år. Har man funnits så länge bör varje medlem hos Hyresgästföreningen ställa sig frågan varför ingen förändring på bostadsmarknaden har skett. Det är här inte seriöst längre.

Nu tar Hyresgästkassan över stafettpinnen

Hyresgästkassan kommer in med ny energi och ett växande antal medlemmar. Nu ska vi se till så att bostadsmarknaden stabiliseras till fördel för människor i Sverige som vill ha någonstans att bo. Vi ska skapa trygga boenden och hyresvärdar ska respektera hyresgäster i alla lägen.

Ingen ska behöva tvingas in i en dysfunktionell bostadsmarknad. Vi har ett viktigt arbete framför oss med att stärka vår organisation så att alla ska ha rätt till ett trygg boende.

info@hyresgastkassan.se