Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

När ska det vara tyst på kvällen hyresrätt

När du bor i en hyresrätt är det viktigt att visa hänsyn till din omgivning och grannarna. Det innebär att du inte ska störa andra grannar. Ljud från din lägenhet, exempelvis musik, tv, skrik eller annat som ger ljud ifrån sig kan störa dina grannar om det är på en nivå som inte är acceptabel. Det är extra viktigt att det ska vara tyst på kvällen.

Hyresvärdar är skyldiga att se till så att inga störningar upprepas. Om du stör din omgivning och upprepar störningarna efter tillsägelser från bland annat hyresvärden riskerar du att bli av med din lägenhet. Det är därför viktigt att du följer reglerna.

Normalt ska det vara tyst på kvällarna efter kl 22 fram till klockan 7 på morgonen därefter. Om du upplever problem med störande grannar som inte håller tyst på kvällen i sin hyresrätt kan du konfrontera grannen. Om du inte vågar göra det själv kan du ta med en person. Om du inte alls vågar, vilket är förståeligt är det bra om du går med i Hyresgästkassan.

Det är säkrast att vara tystare på kvällen

Stör inte grannarna som kan resultera i jobbiga konfrontationer. Oftast sker störningar ändå och då är det viktigt att säga till sin granne om hur man upplever störningarna. Vid konfrontationsrisk är det viktigt att du går med i Hyresgästkassan som står på hyresgästernas sida.

Här går du med i Hyresgästkassan
  1. Klicka här
  2. Fyll i dina uppgifter
  3. Klart, nu är du en av många som är med i Hyresgästkassan

Med en start organisation kan du känna dig säkrare.

info@hyresgastkassan.se