Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

Kan hyresvärden höja hyran hur mycket som helst

Information om hyreshöjningar till dig som bor i hyresrätt och vad det innebär. En hyresvärd har möjlighet att höja hyran för hyresgäster, detta så länge det är skäligt. Alltså att hyran står i verklighet med vad du får. Bedömning görs enligt lägenhetens standard. Om du har fått en hyreshöjning som du inte är nöjd med kan du gå med i Hyresgästkassan om konflikter uppstår, exempelvis med hyresvärd.

En hyresvärd måste alltid skriftligt meddela att en hyreshöjning är på väg, direkt till hyresgästen. Information om hyreshöjningen ska innehålla beloppet och när nya hyran ska börja gälla. Du har möjlighet att motsätta dig hyran. Om du gör det är det bra att du går med i Hyresgästkassan.

Du kan begära att Hyresnämnden tittar närmare på om du har en skälig hyra i samband med hyreshöjningen. Det är då extra viktigt att du har en start organisation bakom dig om ytterligare problem skulle uppstå med hyresvärden.

Så går du med i Hyresgästkassan
  1. Klicka här
  2. Fyll i alla uppgifter
  3. Betala
Stark organisation med många medlemmar

Du som är medlem i Hyresgästkassan får en stark organisation som du kan få röd och stöd från. Det är alltid viktigt att inte stå ensam i en eventuell tvist som gäller ett så viktigt ämne som din bostad. En bostad ska alltid vara ett tryggt ställe att vara på.

Viktiga länkar

>Trappningsregeln

info@hyresgastkassan.se