Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

Kallt i hyreslägenhet – så ska du göra

Temperaturen inomhus i din lägenhet är något som är väldigt viktigt för ditt mående och påverkar ditt liv avsevärt. En kylig hyreslägenhet kan försämra dina dagar, din arbetslust och familjeliv negativt. Det ligger på din hyresvärds ansvar att se till att temperaturen i lägenheten är på en rätt nivå så att du inte fryser i bostaden. Här kan du läsa vad som gäller.

Enligt Folkhälsomyndighetens standard gäller vissa temperaturer. Myndigheten rekommenderar att en hyreslägenhet ska ha en temperatur på 20 till 23 grader för en godkänd standard. Under normala väderförhållanden säger Folkhälsomyndigheten att temperaturerna i lägenheten inte ska understiga 18 grader och inte vara högre än 26 grader under sommaren. Du kan läsa mer om Folkhälsomyndighetens svar på inomhustemperaturer här.

Du kan mäta temperaturen i din bostad med en termometer. Om det visar sig att temperaturen är lägre än 20 grader har hyresvärden ett ansvar att åtgärda detta. Du ska då felanmäla detta så att du kan återgå till en normal bostadstemperatur.

Gå med i Hyresgästkassan om det är kallt i lägenheten

Med Hyresgästkassan får du hjälp med allt som rör din hyreslägenhet. Gå med redan idag och känn dig tryggare om något dåligt skulle inträffa. Du får bland annat juridisk rådgivning när det är för kallt i din hyreslägenheten eller om hyresvärden agerar dåligt mot dig.

Du går med i Hyresgästkassan här i länken.

Kan man få ekonomisk kompensation om det är kallt i lägenheten?

Ja, du har möjlighet att få ekonomisk, exempelvis genom att din hyra sätts ned för hela den period bostaden har haft för låg temperatur.

info@hyresgastkassan.se