Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

Hyresrätt regler musik

Här finns information om vilka regler som gäller för dig som bor i hyresrätt och spelar musik. När du spelar musik får du göra det till en nivå som inte stör dina grannar. Du ska i varje fall inte utsätta de som bor i din omgivning för störningar som försämrar grannarnas bostadsmiljö.

Regleringar gällande musik och ljud är reglerat och finns att läsa i (12 kap. 25 § JB). Regleringen innebär att du har rätt att nyttja din hyresrätt på ett normalt sätt som inte stör grannar. Huvudregeln är att du inte ska störa omgivningen oavsett om det är på dagen eller natten.

Om du uppleverar att du stör andra grannar med musik eller att andra grannar stör dig med musik finns det vissa åtgärder du bör känna till. I många fall vågar grannar inte säga åt varandra att sänka musiken och vissa fall har man redan sagt åt grannar att sänka musik – detta utan gehör.

Om du har fått eller tror att du kan få problem med grannar eller hyresvärd på grund av musik är det bra att du går mer i Hyresgästkassan så att du känner dig trygg ut i fall att något skulle hända i samband med konfrontation med grannar eller hyresvärd gällande regler om musik.

Gå med i Hyresgästkassan idag – känn dig tryggare

Du går enkelt med i Hyresgästkassan här. Fyll i dina uppgifter och känn dig tryggare omedelbart. Hyresgästkassan finns till för dig som är hyresgäst oavsett vilka problem som kan uppstå.

Musik, oavsett ljudnivå är att samtalsämne som ofta cirkulerar bland hyresvärdar och hyresgäster. Oavsett vilka problem som kan uppstå i samband med att dina grannar eller du själv spelar musik finns Hyresgästkassan till för dig.

Granne spelar hög musik på natten

info@hyresgastkassan.se