Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

Hyresnedsättning och ersättning vid renovering av hyresrätt

Här finns information om hyresnedsättning vid renovering. Med renovering menas om hyresvärden renoverar din lägenhet, om grannar renoverar sina bostäder eller om hyresvärden renoverar någon del av hyreshuset. Vi går igenom reglerna som du bör känna till om och varför det är viktigt att du registrerar dig som medlem i Hyresgästkassan.

Vid alla tre fall alltså: renovering i din bostad, renovering av annans bostad eller renovering av hyreshuset har du rätt till hyresreducering om du inte kan bo i din bostad eller annan ingripande begränsning av bostaden. Huvudregeln är att du ska få skälig nedsättning av din hyra enligt 12 kap 15 § JB. Många gånger informerar inte hyresvärden om din rätt till hyresnedsättning vid renovering, det är därför viktigt att du går med i Hyresgästkassan.

Du kan ha rätt till 100% hyresnedsättning beroende på hur mycket av arean av bostaden som du kan använda under tiden för renoveringen. Rekommendationen är att du alltid får hjälp och stöd när du behöver det så att du får avdrag på hyran under renovering eller ersättning vid renovering av hyresrätt.

Gå med i Hyresgästkassan

Det är enkelt att gå med i Hyresgästkassan och få den trygghet du behöver. Så fort du blir medlem får du hjälp. I några enkla steg blir du medlem redan idag.

  1. Klicka här för att gå med i Hyresgästkassan
  2. Fyll i dina uppgifter
  3. Klart, nu är du medlem!

info@hyresgastkassan.se