Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

Hur ofta ska hyresvärden byta golv

Här finns information om regler som hyresvärden ska efterfölja gällande golv i en hyresrätt. Genom åren går golv igenom slitage vilket innebär att golvet ska bytas ut efter en tid. Man räknar med att golv normalt sett ska bytas ut efter 10-15 år men byte av golv ska ske tidigare om slitaget är grövre än normalt.

Ofta händer det att en hyresvärd struntar i att renovera en bostad när det verkligen behövs. Hyresvärden är skyldig att reparera bristerna i hyresrätten. Se därför till att gå med i Hyresgästkassan och känn till reglerna. Du får då hjälp när hyresvärden inte efterföljer vissa regler.

Om du har dåliga golv är det dags att se över om golvet ska bytas ut. Gå med i Hyresgästkassan här nedan och kontakta hyresvärden så att du har hjälp om du skulle behöva det efter samtalet med hyresvärden. Ibland kan vissa konfrontationer ske med hyresvärd som struntar i att fixa dina golv.

Gå med i Hyresgästkassan här

  1. Klicka på knappen för att bli medlem
  2. Fyll i dina uppgifter

Så går golvbytet till

När du ska byta golv i en hyresrätt är det hyresvärden som ska stå för kostnaderna. Ibland kan hyresvärden även tillåta att du själv väljer ut vilket golv som ska ersätta det gamla. Men det är inte alltid säkert då vissa hyresvärdar är mer strikta än andra.

info@hyresgastkassan.se