Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

Hur mycket krävs för att bli vräkt?

En vräkning innebär att du inte längre får bo kvar i din bostad. Om du inte frivilligt går med på vräkningen kan hyresvärden fysiskt tvinga dig med hjälp av Kronofogden eller polisen. Detta gäller om ett beslut om vräkning redan finns. Vad som krävs för att vräkas kan vara obetalda hyror, kraftiga störningar, brottslig verksamhet.

Att bli vräkt innebär för många att känna stark social oro. Både stress och ångest är svar på oron över att snart inte ha någonstans att bo. Hyresgäster som har problem med vräkning bör gå med i Hyresgästkassan för extra trygghet om något dåligt skulle inträffa.

Som hyresgäst är det viktigt att sköta sig så att man inte blir vräkt. I vissa fall kan det vara svårt att veta exakt vilka regler som gäller för ett specifikt boende. Om du inte känner till reglerna kan du läsa ditt hyresavtalet. För att du ska ha rätt att bo i din lägenhet måste du sköta dig enligt villkoren som gäller.

Vad krävs för att vräkas?

  • Varit för sen med hyran eller inte betalat alls
  • Betett dig störigt, hotfullt eller brottsligt
  • Stört dina grannar flera gånger
  • Om bostaden använts i brottsligt sammanhang
  • Om du hyrt ut lägenhet olovligt i andra hand
  • Annat felaktigt som relaterar till din lägenhet

Viktigt att du går med i Hyresgästkassan

Gå med i Hyresgästkassan när du har en lägenhet. Det är en av bästa försäkringar för dig som har en hyresrätt. Du får en starka trygghet om något dåligt skulle inträffa. Du blir medlem på några minuter online.

Klicka dig vidare här för att bli medlem.

info@hyresgastkassan.se