Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

Hur länge får man spela hög musik i lägenhet

Här finns information om att spela hög musik i en hyreslägenhet. Hur länge man får spela hög musik i en lägenhet regleras inte direkt i lag. I lagen anges att man måste visa hänsyn men det finns en oskriven lag som många accepterar. Den oskrivna lagen är att det ska vara lugnt och tyst mellan klockan 22 och 7 på morgonen. Just den tiden ligger många och sover och bör respekteras. Det är alltid bra att du får hjälp när du måste medverka i problemlösningar relaterade till din hyresrätt. Gå därför med i Hyresgästkassan.

Eftersom att det inte finns en lag som anger hur många decibel du får spela i din höga musik ska du visa respekt till din omgivning. Det gör du genom att inte spela hög musik efter klockan 22 varje dag. Det finns en del hyresvärdar som anger i hyresavtalen att det ska vara lugnt och tyst mellan klockan 22 och 7 varje dag.

Det finns alltså ingen lag som förbjuder dig att spela hög musik men det finns lagar som anger att du inte ska störa din omgivning. Om dina grannar klagar eller om du får en varning av din hyresvärd bör du ta det på allvar så att du inte äventyrar ditt hyreskontrakt. Det skulle vara tråkigt om du blir vräkt på grund av att du för ofta spelar hög musik.

Grannen spelar hög musik hyresrätt

Om du störst av att din granne spelar för hög musik är det viktigt att du får en normalt konversation med din granne. Riskera inte så att tillrättavisningen övergår i fysisk våld eller hot. Det är alltid bra att du får hjälp när du måste medverka i problemlösningar relaterade till din hyresrätt. Gå därför med i Hyresgästkassan.

Gå med i Hyresgästkassan och slipp hyresrelaterade problem

Ta din hyresrätt på allvar och gå med i Hyresgästkassan. Du går med online genom att fylla i dina uppgifter.

  1. Gå med genom att klicka här
  2. Fyll i dina uppgifter
  3. Grattis, nu är du medlem!

info@hyresgastkassan.se