Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

HomeQ – Lägenhet via denna bostadsförmedlare

Sveriges största marknadsplats för förstahandslägenheter.

Via HomeQ har du möjlighet att söka efter lägenheter hos ett stort antal olika hyresvärdar. Även om vi på Hyresgästkassan inte kan erbjuder en bostadskö, kan vi istället bistå med information och support under din bostadssökning.

När du har hittat din lägenhet så kan du gå med oss på Hyresgästkassan för ett tryggare boende. Med oss på Hyresgästkassan slipper du oro och vi hjälper till med din hyresrättsliga frågor. Både små och stora frågor tar vi oss an och tacklar dessa på allra bästa sätt för att du ska känna dig trygg.

Här kan du läsa med om medlemskapet och bli medlem.

Ställ dig i kö hos HomeQ

HomeQ utmärker sig som den ledande plattformen i Sverige för uthyrning av lägenheter på förstahandsmarknaden. I kontrast till traditionella kommunala bostadsköer, ger HomeQ hyresvärdarna friheten att inte nödvändigtvis välja sökande baserat på vem som stått längst i kö. Istället kan de fastställa egna urvalskriterier och regler för turordning.

Hyresvärdar på HomeQ har möjlighet att skräddarsy urvalsprocessen enligt egna preferenser. Detta kan innebära allt från att prioritera sökande baserat på kötid, till att använda en ”första till kvarn”-princip, välja hyresgäster slumpmässigt, eller välja den ansökan som bedöms passa bäst. Vidare kan hyresvärdarna ställa ytterligare krav som högre inkomster, begränsningar för antalet personer per lägenhet, eller specifika regler gällande hur ofta en potentiell hyresgäst får ha flyttat under de senaste åren.

Skapa konto hos HomeQ

info@hyresgastkassan.se