Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

Hjälp med hyran, har inte råd!

Kan du inte betala hyran och behöver hjälp med hur du går till väga?

Ibland blir det inte som man tänkt med det är viktigt att du skriftligen begär uppskov/anstånd med att betala hyran för din hyresrätt. Ett bra sätt är givetvis att redan från början planera sin ekonomi och gå med Hyresgästkassan, medlemskapet fungerar även som ett skydd för hyresgäster.

Bli medlem här.

Kan du inte betala hyran för den bostad/lägenhet du hyr?

Kan du inte betala hyran för din lägenhet/hyresrätt så är det bra om du tar detta oerhört seriöst eftersom att du annars kan komma att bli vräkt och hamna hos inkasso och slutligen hos Kronofogden. Du bör begära uppskov med hyran för att på så sätt “fråga” om det är i sin ordning att du betalar hyran senare än vad som var tänkt. Tänk på att kort och enkelt beskriva varför du begär uppskov med att betala hyran för din hyresrätt.

Kan du inte betala innan hyran/fakturan förfaller?

Om du inte kan betala din hyra i tid är det ditt ansvar att kontakta hyresvärden och det måste du göra innan hyran förfaller, alltså före det förfallodatum som står på fakturan.

Din hyresvärd som meddelar om du får uppskov med att betala hyran för din hyresrätt

Det är hyresvärden som meddelar om din begäran om att få betala hyran senare än beräknat godkännes eller inte. Glöm inte att underteckna handlingen och skicka sedan in den till din hyresvärd.

Få hjälp med hyran akut

Kan du inte betala hyran och är i akut behov att lösa din ekonomiska situation. Börja gärna med att begära att hyran betalas senare. 

Kan man bli vräkt om man inte betalar hyran i tid

Ja du kan bli vräkt om du inte betalar hyran i tid. 

Kan inte betala hyran corona

Under corona så har det funnits många människor som inte klarat den ekonomiska biten särskilt bra och kan ha hat svårt med att betala hyran. 

Glömt betala hyran

Har du glömt att betala hyran så kan det vara av vikt att du begär uppskov med att betala hyran. 

Sen med hyran vräkning

Är du sen med att betala hyran så kan det vara bra att be sin hyresvärd om det är okej att du betalar hyran vid ett senare tillfälle.

Sen med hyran flera gånger

Det är aldrig bra att hyran inte betalas i tid. 

Få hjälp med hyran av kyrkan

Kyrkan kan ej hjälpa till med att betala din hyra.

Låna pengar till hyran

Börja gärna med att kontakta din hyresvärd för att begära anstånd med hyran.

Bli medlem hos Hyresgästkassan här.

info@hyresgastkassan.se