Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

Granne som röker på balkongen

Information om rökning på balkongen och om det är lagligt. Det finns regler som säger att en granne inte får störa sina grannar. Bedömning av störning kan avgöras av Hyresnämnden eller domstol. Rökning anses inte vara en allvarlig störning som kan tvinga en granne att förbjudas röka på balkongen. Om du konfronterar din granne eller hyresvärd gällande rökning på balkongen finns det risk för konflikt och då är det bra att du är med i Hyresgästkassan.

Du kan alltid prata med din granne om du känner dig störd av rökningen. Se till att prata med grannen på ett trevlig sätt så att du minskar risken för allvarlig konflikt. Det finns alltid risker när man kräver något i en konfrontation. Om du känner dig osäker kan du avvakta och gå med i Hyresgästkassan.

En granne som röker på sin balkong bör tänka på att grannar kan få in röken i sina lägenheter och känna obehag och bli störda av det. Därför ska grannar anpassa sin rökning så att det inte stör andra grannar. Det är dock inte olagligt och det finns heller inte risk för att bli av med sin lägenhet om du är en granne som röker på din balkong. Du får helt enkelt röka men bör göra det med respekt. Det är till och med lagligt att röka i lägenheten. Det finns inga lagar om detta.

Om du konfronterar en granne – gå med i Hyresgästkassan

Du som funderar på att konfrontera en granne som röker på balkongen eller i lägenheten bör känna dig att det finns risker. Se till att vara förberedd så att ingen dålig konflikt uppstår i huset du bor i. Det skulle vara väldigt tråkig om bråk uppstår. Det är inte alltid enkelt att veta om något i framtiden kan hända därför ska du försäkra dig och gå med i Hyresgästkassan vid eventuella konflikter som kan uppstå som relaterar till din hyresrätt.

Gå med i Hyresgästkassan här

Klicka dig vidare till medlemskapet här. Fyll i dina uppgifter och betala avgiften. När du blir medlem har du en stor och stark organisation bakom dig.

info@hyresgastkassan.se