Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

Grannar som skriker

Här finns viktig information om vad du kan göra när du har grannar som skriker. Det absolut viktigaste är att du går med i Hyresgästkassan om du exempelvis behöver prata med grannen som skriver. När det fisk risk för konfrontation är det bra att du har en stor organisation bakom dig som arbetar för trygga hyresrätter. Se därför till att bli medlem redan idag.

Enligt lag får man inte störa grannar. Prata med grannen om du vågar och om du har någon som kan vara med vid tillfället är det extra viktigt. Du kan också prata med hyresvärden om grannar som skriker. Berätta varför det stör just dig. Om grannarna exempelvis skriker på dagen eller natten och hur det stör dig.

Det kan vara obehagligt att ha grannar som skriker i sin hyresrätt. Vissa grannar kanske skriker när de bråkar eller talar skrikande i telefon med andra. Om det stör dig ska du omedelbart upplysa hyresvärd eller grannen om det. Men se till att vara förberedd.

Gå med i Hyresgästkassan – känn dig tryggare

När du går med i Hyresgästkassan kan du känna dig tryggare. Du får en stark organisation bakom dig som vet hur det är att bo och leva i hyresrätt.

Du går enkelt med i Hyresgästkassan online. Följ nedan steg.

Gå med online

Klicka här för att gå med i Hyresgästkassan. Fyll i samtliga uppgifter som krävs och betala den lilla månadsavgiften. Så länge du betalar är du medlem i Hyresgästkassan.

En tryggare hyresrätt är det viktigaste för boenden.

info@hyresgastkassan.se