Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

Får man måla om i hyresrätt

Funderar du på att måla om i din hyresrätt? Normalt sätt får du måla väggar eller tapetsera i din hyresbostad. Du måste dock tänka på att utförandet ska ske på ett fackmannamässigt sätt. Val av färg och tapeter ska normalt sätt först godkännas av hyresvärden annars riskerar du att få betala för att åtgärda felaktiga val av tapeter och färg.

När du målar om i din hyresrätt är det viktigt att du målar på väggar och inte direkt på tapeten om du inte fått lov att göra det. Du får heller inte måla på köksluckor, dörrar eller garderobsdörrar. Om du är osäker på vad du får göra ska du kontakta förvaltaren. För att inga problem ska uppstå är det bra om du är med i Hyresgästkassan. Då kan inte hyresvärden säga upp ditt kontrakt utan att Hyresgästkassan blandar sig in till din hjälp.

Kom ihåg att målning normalt sätt hos alla förvaltare anses vara av mindre ändringar och kräver inget samtycke. Det är dock alltid bäst att kontakta förvaltaren om du önskar måla med en färg som inte stämmer överens med övrig inredning i huset.

Är du orolig för din hyresrätt?

Om du känner oro för din hyresrätt. Det kan handla om allt från vad du får göra till lagar och regler. Eller du kanske känner att du kan vräkas på grund av att du inte känner till reglerna som gäller. Då kan du gå med Hyresgästkassan som hjälper dig med hyresjuridiska frågor.

Så går du med i Hyresgästkassan
  1. Klicka dig vidare till medlemskapet här
  2. Fyll i samtliga uppgifter
  3. Grattis nu är du med i en superstark organisation

info@hyresgastkassan.se