Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

Elavtal andrahandsuthyrning

Information om elavtal för dig som hyr eller hyr ut hyresrätt. Ett avtal vid andrahandsuthyrning kan regleras på flera olika sätt. Den som står på elabonnemanget ansvarar för att betalningarna till elbolaget sker i rätt tid. Det är därför viktigt att du ser till att den som hyr i andrahand är den som faktiskt ska stå för kostnaderna utan att du som hyr ut får problem. Om konflikter riskerar att uppstå se till att gå med i Hyresgästkassan.

Ett smidigt sätt för dig som hyr ut en hyresrätt är att du avslutar elabonnemanget i ditt namn och låter den tillfälliga hyresgästen teckna eget elabonnemang. Om du inte gör detta kan du i avtalet för andrahandsuthyrning i villkoren ange att att elabonnemanget står i ditt namn men att den nya hyresgästen alltid står för kostnaderna. Men det första valet är ett mycket bra val. Att vidarefakturera kan ibland bli problem om nya hyresgästen inte betalar.

Du som är förstahandshyresgäst vill känna dig trygg att ingen slarvar med dina betalningar där du dessutom står på abonnemanget. Skulle konflikter uppstår med andrahandshyresgästen är det viktigt att du innan blir medlem i Hyresgästkassan.

Gå med i Hyresgästkassan här

Klicka här för att gå med i Hyresgästkassan. Det tar endast några minuter att gå med. Känn dig tryggare och säkrare med Hyresgästkassan när problem uppstår i samband med andrahandsuthyrning, exempelvis vid elavtal m.m.

info@hyresgastkassan.se