Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

Duvor på balkongen hyresrätt

Duvor på balkongen kan vara en verklig huvudvärk. Deras kontinuerliga flaxande kan störa både sömnen och lugnet under dagen. Inte nog med det, de lämnar ofta efter sig en röra av fjädrar, spillning och ibland till och med bo under tak eller bakom möbler.

Att hålla duvor borta från balkonger kan kräva en del ansträngning och kreativa lösningar för att återfå freden på balkongen. Det finns flera åtgärder tillgängliga, och här presenterar vi två alternativ som vanligtvis löser problemet.

Metoder för att få bort duvor från balkonger

En vanlig åtgärd för att bli av med duvor på balkongen är att montera piggar. Dessa piggar kan enkelt installeras på ytor som skyltar, lampor och avsatser för att avskräcka fåglar från att landa och bygga bon. Dessa åtgärder är effektiva för att skapa ett ogästvänligt utrymme för fåglarna utan att skada dem. På så sätt kan man bevara lugnet och renligheten på balkongen utan att behöva göra skada på de flygande besökarna.

En annan möjlighet är att installera nät för att skydda öppna ytor och utrymmen. Dessa nät förhindrar fåglar från att ta sig in i dessa områden och avskräcker dem från att landa på plana ytor.

Dessa åtgärder är vanligt förekommande och brukar ofta lösa problemet med duvor på balkonger. Om de inte ger önskat resultat, kan du läsa om ytterligare åtgärder här.

info@hyresgastkassan.se