Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

Borra i taket hyresrätt

Som hyresgäst har du vårdplikt över den lägenhet du hyr. Det innebär att du ska sköta om lägenheten under tiden du hyr bostaden. Skulle skador uppkomma av oaktsamhet är du tvungen att ersätta skadorna som har uppkommit. Vanligt slitage är du inte tvungen att betala för. För att kunna få borra i taket finns det vissa villkor du behöver tänka på.

Om du ska borra i taket behöver du inte godkännande från hyresvärden om hålen i taken anses som vanligt slitage. Är det mindre antal hål och hål i vanlig storlek bör det anses som vanligt slitage. Om hyresvärden anser att du har borrat i taket och gjort mer slitage än vanligt kan det blir en juridisk process av det hela. Det är därför viktigt att du går med i Hyresgästkassan.

Rådet är att du är försiktig med slitage ut över det vanliga utan att vara med i Hyresgästkassan. Detta så att du inte blir skyldig hyresvärden stora summor pengar. Om du borrar på fel yta där elektricitet finns kan det skada bostaden ytterligare och resultera i dyra omkostnader.

Gå med i Hyresgästkassan

Har du en hyresrätt är det viktigt att du känner dig trygg i ditt boende. Tillsammans med Hyresgästkassan kan du göra skillnad. Hyresgästkassan arbetar för allas trygghet och representerar hyresgäster. Varje medlem får bland annat hyresjuridisk rådgivning.

Gör som många andra – bli medlem här.

info@hyresgastkassan.se