Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

8 grader i kylskåpet

För att hålla maten fräsch och säker bör ett kylskåp hålla en temperatur på högst 8 grader Celsius. Det optimala enligt Livsmedelsverket är att ha det inställt på 5 grader Celsius eftersom det hjälper maten att hålla sig längre.

Om temperaturen i kylskåpet inte är jämn kan maten utsättas för oönskade förhållanden där den kan frysa, tina och sedan bli för varm, vilket ofta resulterar i att maten blir förstörd. Du kan själv justera temperaturen i ditt kylskåp; kolla instruktionsboken för din specifika kyl för att se hur du gör det.

När kylskåpet är för kallt finns risken att maten fryser och försämras. Ett tydligt tecken på att temperaturen är för låg är när is bildas på väggarna och matvarorna. Därför är det viktigt att rapportera eventuella problem med temperaturen till hyresvärden, oavsett om det är för högt eller för lågt.

Håll rent i kylskåpet

Att hålla rent i kylskåpet är avgörande för att säkerställa optimala förvaringsförhållanden för din mat. Genom regelbunden rengöring kan du undvika tillväxt av bakterier och mögel samtidigt som du bevarar matens färskhet och smak. Låt oss utforska några enkla steg för att hålla ditt kylskåp rent och organiserat för bästa resultat.

info@hyresgastkassan.se