Slipp hyresoro med Hyresgästkassan

Att tänka på – föräldramedgivande blankett gratis

Du som planerar att skaffa föräldramedgivande blankett gratis inför resor bör vara noggrann med vilka webbplatser du använder.

Det förekommer många falska webbplatser som skriver på svenska för att ge sken av att de är svenska företag, trots att de egentligen kan vara belägna var som helst i världen. De tar hjälp av AI-översättning som kan översättas till perfekt svenska.

Det är riskabelt att använda webbplatser som erbjuder egenutvecklade mallar av flera olika skäl. Det viktigaste skälet till att vara vaksam är att du delar personuppgifter med en webbplats vars ägarstruktur är okänd, vilket kan innebära att de samlar in dina barns uppgifter på ett olagligt sätt.

Se alltid till att använda officiella Utrikesgruppen när du skaffar ett föräldramedgivande. Hos dem får du ett juridiskt bindande föräldramedgivande. Om du använder aktörer som inte följer lagar kan det bli problematiskt att få hjälp om problem uppstår.

Uppgifter om ditt barn kan spridas

Vi avråder från att använda webbplatser som erbjuder föräldramedgivande blankett gratis eller för den delen mot en avgift som inte är den officiella Utrikesgruppen. Riskerna är för stora för vårdnadshavare att få sina barns uppgifter kapade och hanterade på ett olagligt sätt.

Tänk på att det ligger på ditt ansvar att kontrollera vilket företag du beställer tjänster online. Har du gjort ett köp från en oseriös aktör kan det vara mycket svårt att få pengarna tillbaka eller få sina uppgifter raderade från deras system.

Läs stor guide om ämnet

Vill du ta reda på mer om hur du ska undvika att bli lurad online på olika webbplatser? Läs denna stora guide som hjälper dig att göra säkra köp på internet.

info@hyresgastkassan.se